Gravid v.30 (29+2)

Med tanke på det förra inlägget så tänkte jag att jag måste skriva lite positivt också, även om det är tungt.
 
Nu känns det verkligen som det börjar närma sig, en milstolpe har vi nu nått! Samma tyckte jag med vecka 10 och 20. Idag är det 74 dagar kvar och 73,6% har passerat av graviditeten.
 
Bebis väger i början av veckan ca 1,43 kg och i slutet 1,58, och är ca 36 cm lång! Stor bebis, och det börjar märkas ganska rejält. Jag har ju känt lite sisådär med sparkar och framförallt rörelser fram tills förra lördagen. Nu jäklar känner jag av bebis flera gånger under dagen och på kvällarna är det som livligast! Inte jättemycket sparkar, men jag känner hur bebis rör sig och ibland ser man en liten rumpa eller ett huvud tryckas ut.
 
Jag kan fortfarande sova på mage men det är ganska obekvämt faktiskt.. men jag kan inte somna på annat sätt. Så jag hoppas jag kan sova så i 10 veckor till haha! Fruktansvärd halsbränna har jag också, förut var det bara då jag var hungrig men nu kan det komma när som.. så störande!
 
Imorgon ska jag göra glukosbelastning för att se om jag har graviditetsdiabetes. Hoppas inte.. känns väldigt läskigt och risken för stor bebis är ju större då.. usch! Och så fattar jag inte hur jag ska kunna fasta så länge, jag som blir hungrig efter typ två timmar.. bläää. Men jag hoppas det går ändå, kanske svimmar på vägen dit :p