Gravid v.28 (27+0)

Hej hej!
 
Glömde visst uppdatera under vecka 27, fullt upp hela tiden!
 
Nu har jag gått in i vecka 28 och tiden går verkligen fort tycker jag, så härligt. Jag har blivit sjukskriven 50% också för foglossningen. Fick träffa en underbar läkare på min hälsocentral :) hade förberett mig mentalt att träffa en sur gubbe som jag skulle behöva tjata mig till någon hjälp, men inte alls!
 
I onsdags var vi ju in och kollade mina cellförändringar, dom hade inte blivit värre så jag kan få fortsätta graviditeten som vanligt och så i oktober ska jag opereras. Läskigt att bli opererad men jag är så lättad att man slipper plocka ut bebis i förtid för att kunna operera.
 
Annars så rullar allting på, min förkylning har börjat släppa taget om mig lite så snart är jag väl fri den också hoppas jag. Jag tror att nu när jag får chansen att vila upp mig mer från jobbet så kommer jag kunna hålla mig lite friskare. Lilla pyret där inne rör sig massor och sparkar, tror bebis mår bra där inne i magen! Mest aktivitet är det på morgonen och kvällen. Har börjat känna mer och mer under dagtid på jobbet också.. men då är det sån full fart så det är nog därför jag inte känner lika ofta.
 
Bebis är numera 34 cm lång och väger 1,1 kg i början av denna vecka och 1,23 kg i slutet. Om jag tittar till bilden här så tror jag min bebis ligger mycket högre upp.. har läst att en del bär sina barn lågt och en del högt. Min bebis sparkar förvisso rätt ofta långt ner, men jag får sparkar som är låångt upp jämfört med denna bild. Men har även en ganska stor livmoder tror jag, ligger på översta kurvan på SF måttet hos barnmorskan. Men jag får liksom sparkar som är minst 10 cm ovanför naveln.
 
 

Gravid v.26 (25+1)

Om prick en vecka ska jag tillbaka för att kolla mina cellförändringar.
 
Var dit sist i vecka 10+6 så det är ju ett tag sedan nu, det är typ längre sedan än hur länge det är kvar till bebis ska komma! Haha, hoppas någon förstod min konstiga formulering.
 
Jag tycker att jag har börjat få ont i livmodertappen, men jag tror faktiskt att det beror på att bebis sparkar/slår på den.. Nu igår låg ju bebis dessutom med huvudet uppåt så är förmodligen massa sparkar som jag fått där. Men tänkte berätta det för läkaren ändå.
 
Är inte speciellt orolig tror jag, det värsta vore väl om hon säger att det är jätteakut och att det inte alls ser bra ut och vi måste plocka ut bebis tidigare och operera mig på en gång.. men känslan jag har inför det är att det inte kommer bli så. :)
 
Senaste typ 4-5 dagarna har jag knappt känt bebis och när jag gjort det har det varit betydligt mindre än vad jag varit van vid. Berättade det för Marre på jobbet och hon typ tvingade mig åka in, haha! Så ringde förlossningen och sen åkte vi in dit. Det tog längre tid än jag hade väntat men det är ju så när det finns de som behöver hjälpen mer såklart! Fick ligga och ta ctg kurva fast vi fick trixa lite med det, och sedan ville barnmorskan att läkaren skulle kolla också, så hon kom in med ultraljudsmaskin och kikade lite på bebis. Finaste bebisen! Allt såg bra ut fick vi veta tillslut. Och när vi var färdig med ultraljudet så kom blivande pappan in också, synd att han missade allt :) jag fick iaf se bebisen kissa, och öva på andningen genom att fylla lungorna med vatten. Häftigt! Fick även några sparkar när jag kom hem och har även fått imorse! Så det känns bra nu
 
 
 
 

Gravid v.25 (24+5)

Nu börjar redan v25 lida mot sitt slut, så fort det går ändå! Men jag har hört från andra att efter v30 så går det segt.. hoppas inte ;) jaja, så länge man orkar jobba så tror jag dagarna går rätt fort ändå. Och jag kämpar på trots mina krämpor.
 
Var till sjukgymnast i fredags iallafall och fick hjälp med övningar, jag belastar min högra sida för mycket (sedan innan också) och framförallt nu, därför får jag mest ont där. Men jag har foglossning också, foglossning är en förberedelse inför förlossningen.. så bäckenet luckras upp. Det gör det på alla gravida men det är inte alla gravida som känner av det. Sjukgymnasten sa att iomed mitt jobb med alla tunga lyft så blir foglossningen ännu värre.. Inte så lätt att inte lyfta då det är ett moment i mitt yrke liksom. 
 
Annars så är det väl helt okej, helgerna går så fruktansvärt fort bara.. men nu är det två korta veckor på raken vilket känns så himla härligt :) och nästnästa vecka ska jag till min gynläkare igen för en koll på min livmodertapp och cellförändringarna. Jag hoppas verkligen att allt ser bra ut och att bebis får stanna inne i magen tiden ut! Får se vad hon tycker, vet inte om jag kommer få svar på en gång om det är förvärrat eller om det är oförändrat, men det kanske jag får.. Sist jag var dit i vecka 12 (11+6) så sa hon ju hur det såg ut, men det tog ungefär två veckor att få mer svar. Det gick ju iofs fort då man får räkna med 1-3 månader på svar om sina cellprover (men det går nog fortare om man vet att det är allvarligt, vilket det är för mig)
 
Bebis är numera 30 cm lång och väger 790 g. Hos barnmorskan i måndags slog hjärtat i 148 slag i minuten.
 
 
 
 
Visa fler inlägg